• Tvorivé dielne s ockami

          • Poludnie trošku slnečné, trošku daždivé, ale v našej materskej škole na Vsetínskej ulici, vládla veselá nálada, tvorivé nápady a šikovné ruky, pýtate sa čo sa to dialo, vo verši napíšeme čo sa stalo !

             

            Dva páry šikovných rúk

            My sme deti ešte malé, šikovné my ruky máme,

            jeden pár  k ním  pridali, to  ockov sme si zavolali,

            hlavy dali dokopy, nápady sršali, ruky, tvorili,

            už je  darček stvorený, pre mamičku pripravený.

            Keď jej k sviatku blahoželať budeme, s láskou jej ho podáme,

            pyšná bude, my to vieme, na naše ruky šikovné, ktoré máme.



                                                                           



          • Kamarát - kamarátovi

          • S pod šikovných rúk našich deti z Materskej školy na ulici Vsetínskej vychádzajú nádherné výtvory, ktoré zdobia interiér šatni  každej triedy,tak sa deti  prezentujú svojím rodičom, ale my sme si povedali, že všetci sme súčasťou jednej veľkej škôlkárskej rodiny, vzájomne sa poznáme, stretávame, tak prečo sa nepochváliť jeden druhému. Preto raz do mesiaca, podľa témy, pripravujeme v pavilóne B, prezentáciu výtvorov detí, výstavu si prídu pozrieť všetky deti z materskej školy, vyjadrujú svoje pocity, názory, no skrátka kamarát sa prezentuje kamarátovi.

          • Zabudnutý plamienok

          • V mesiaci apríli, deti z Materskej školy na ulici Vsetínskej, prostredníctvom edukačných aktivít, hier, praktických pokusov, pobytov v prírode  oboznamovali sa, poznávali, rozlišovali a určovali,  v užšej forme zložky živej a neživej prírody,  ich vzájomné prepojenie a význam pre našu planétu Zem. Všetky získané poznatky si overili v divadelnom predstavení "Zabudnutý plamienok", ktoré pripravili   p.uč.M. Kapitančiková, O. Špesová. a A. Gaľová,  spoločne s deťmi  dramatický stvárnili na fiktívnej situácií, záchranu horiaceho  lesa.

          • Besiedka o veľkonočných sviatkoch

          • Predveľkonočné tradície sú už samozrejmosťou detí - MŠ na Štúrovej ulici. Výzdoba interiéru, výroba veľkonočných symbolov, maľovanie kraslíc, to všetko sa stalo neodmysliteľnou súčasťou prichádzajúcich sviatkov jari. My sme však boli zvedaví, kto a ako tie krásne sviatky prežil v kruhu svojich najbližších. Neverili by ste, boli to tie najkrajšie a najveselšie zážitky. A že sladkosti už bolo dosť, tak sme sa s veľkou chuťou pustili do ovocia.

          • Tvorivé dielne s rodičmi

          •  

            Veľkonočné zvyky a tradície boli témou celého týždňa. S prastarými tradíciami počas sviatkov sa deti oboznámili formou prezentácie, kde mali možnosť prezrieť si video ukážku tradičnej šibačky na dedine. Svoju šikovnosť si deti vyskúšali pri tvorbe veľkonočných pozdravov, ktoré venovali svojim rodičom. Vyvrcholením týždňa veľkonočných aktivít boli tvorivé dielne. Deti banánovej triedy v spolupráci s rodičmi vytvorili prekrásnu veľkonočnú výzdobu, dekoratívne vyzdobili vajíčka rôznymi  materiálmi a ozdobné predmety. Svoju tvorbu máme vystavenú v materskej škole, v pavilóne B, kde je možné si ju prezrieť. Veľká vďaka patrí rodičom, ktorý si našli čas a chuť zapojiť sa do vyhlásenej akcie.

          • Vesmír očami deti - MŠ na Vsetínskej ulici

          • Naši malí výtvarníci sa zapojili do okresnej prehliadky výtvarnej súťaže pod názvom "Vesmír očami deti". Dve hlavné ceny získali: Laura Vojtek a Oliver Turčáni. Čestné uznanie si odniesla Martina Vilinová. Srdečne všetkým blahoželáme. 

          • Snežní ľudkovia - MŠ na Vsetínskej ulici

          • Spod Spišského hradu k nám opäť zavítalo bábkové divadlo s rozprávkou "Snežní ľudkovia". Bolo to nádherné predstavenie, kde sa skloňovalo slovo "priateľstvo". Všetci sme pochopili, že bez priateľstva a pomoci nielen medzi zvieratkami, ale aj medzi ľuďmi je  život veľmi smutný a ťažký. 

          • Fašiangy, turíce.....

          • Je tu, je tu karneval,detský karneval, spievali si deti v MŠ na Štúrovej ulici. Princezny, princovia,piráti aj šašovia sa predstavili v tanečnom kole. Deň sme si spríjemnili  aj sladkou hostinkou a vo víre spevu a tanca sme zakončili tento pekný deň.

          • Postavím si snehuliaka

          • Sila pani zimy pomaličky slabne, vôkol sa už šíry vôňa prichádzajúcej jari, preto sa deti z Materskej školy na ulici Vsetívskej, rozhodli zúžitkovať všetok sneh na školskom dvore, ale pozor, nikam ho neodviezli, ale postavili nádherných snehuliakov, "čo myslíte deti vydržia a privítajú s nami jar" ?

          • beseda so stomatológom

          • Prečo je potrebné čistiť si zuby od malička, ako vzniká zubný kaz a čo je potrebné urobiť .... Tieto a množstvo ďalších otázok bolo vypovedaných pri stretnutí so stomatologičkou MUDr. Pješčákovou L. dňa 24. 2. 2010.

          • Fašiangy, fašiangy..........

          • Opäť bol tu Február, čo mal smiešnu tvár, obdobie fašiangov plné smiechu ,zábav, radosti a hojnosti. V MŠ - Vsetínska, p. uč. spolu s deťmi pripravili veselý  týždeň fašiangových edukačných aktivít. Najprv formou prezentácie cez počítač si osvojili poznatky, že tieto sviatky ľudia poznali už pred viac ako 1000 rokmi, aj naši predkovia si obliekali smiešné masky, spevom a tancom sa lúčili so zimou. Vizuálne pozorovali ako vyzeral takýto sprievod, muzikanti vyhrávali, masky tancovali a spievali, stoly sa prehýbali pod množstvom dobrôt a nosy šteklila vôňa šišiek a pampušikov. V ďaľších aktivitách sme vyrábali rôzne smiešné masky, klobúky, škrabošky, farebné reťaze, spievali piesne, tancovali recitovali básne, zdobili triedy a stráááášne sa tešili na najveselší deň.  Hurá,  bol tu konečne ten  kúzelný deň, materská škôlka sa zmenila na rozprávkovú krajinu v ktorej sa to hemžilo rôznými  rozpávkovými postavami, všetci sa smiali, tancovali, zabávali, veru ani rodičia sa nedali zahanbiť a prišli fašiangovať so svojími detičkami  vo veselých maskách, no skrátka nikto nebol smutný, nikto v kúte nestál veď bol predsa "K A R N E V A L"

          • Cirkus karneval v MŠ na Vsetínskej ul.

          • Jedným z predvianočných prekvapení pre naše deti bolo aj vystúpenie členov pražského cirkusu pod názvom "Cirkus karneval".Nechýbali kúsky žonglovania, čarovania, vystúpenie cvičených psíkov a šašovské prekvapenia.Na programe sa spolupodieľali aj naše deti, ktoré si za účinkovanie vyslúžili malé sladkosti. Všetci prítomní si z tohto vystúpenia odniesli krásne zážitky.
          • Vianoce, krásny čas....MŠ Vsetínska

          • O spríjemnenie predvianočnej atmosféry sa aj v tomto školskom roku postarali naši prípravkari. Pripravili pre deti z MŠ, pre prvákov zo ZŠ na Komenského ul. a svojich rodičov príjemné prekvapenie v podobe Vianočných piesni, básni, biblického pasma a novoročných kolied. Nechýbali ani slova vďaky od učiteliek ZŠ, rodičov a zástupkyne materskej školy za snahu a trpezlivosť pri príprave programu.
          • Od Lucie do Vianoc

          • Rozprávková atmosféra vianočných dní nás obklopuje rok čo rok.Tešíme sa na ňu ako na niečo neopakovateľné,výnimočne,radostné. K týmto sviatkom patria neodmysliteľne aj rôzne tradície a zvyky.O tom ako to býva,alebo bývalo pred a počas Vianoc,sme si spoločne s deťmi z materskej školy-Vsetínska pripravili týždeň edukačných aktivít dramatickou metódou.Začali sme zvykmi na Luciu, pretože od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc.Počas hrových činnosti staršie deti viazali halúzky do malých metličiek a mladšie deti pomáhali vykrajovať medovníčky. Potom všetci spoločne sme si prehodili biele plachty, aby sme strašidla naľakali, chodili po všetkých miestnostiach materskej školy, rytmickými nástrojmi robili strašný hluk, vymetali kúty a vyháňali zlých duchov. Ďalšia aktivita sa niesla v slávnostnom duchu, pripravili sme slávnostný vianočný stôl na ktorom boli položené symboly Vianoc,med,oblátky,jabĺčka,orechy,cesnak,krajec chleba,peniaz,medovníčky, a nohy stola boli zviazané reťazou, spoločne sme si pripomenuli rozprávanie našich babičiek,objasnili význam symbolov pre ľudí.V poslednej aktivite, na ktorú si deti pri hrových aktivitách pripravili časť rekvizít, sme dramatizovali príbeh "Betlehemskej noci", narodenie Ježiška. Vianoce sú sviatkom, keď všetkým ľudom želáme dobré zdravie a šťastie,aj my sme si vianočným vinšom zaželali na záver vianočnú pieseň "Tichá noc",zaspievali.
          • Mikulášku, dobry strýčku, modlím sa ti modlitbičku.....

          • Ani v tomto roku na naše deti na Vsetínskej ulici nezabudol milý a štedrý Mikuláš. Zavítal k nám s celou svojou družinou, aby potešil a obdaroval všetky deti bez rozdielu. Za plný bátoh darčekov bol obdarovaný mnohými piesňami,básničkami ba aj prísľubmi od deti,že už budú len poslušné.
          • Super zdravý deň

          • Zdravie-slovo,ktoré skrýva mnoho tajomstiev,ľudia si ho želajú pri rôznych príležitostiach. Deti a pani učiteľky z materskej školy Vsetínskej vedia že nestačí si ho želať,ale musia preto aj niečo urobiť. Tak vznikol super nápad a prišiel super deň.Pani učiteľky s deťmi najstr. skupín si urobili jablkový deň.Spod šikovných detských rúk vychádzali krásne výtvory,či už z papiera,alebo chutné jablkové dobroty na ktorých si s chuťou zamaškrtili.Pani učiteľky ml.skupín,nacvičili divadielko"O smutnej zubnej kefke",zahrali ho všetkým deťom. Zožali veľký úspech, deti humornou metódou sa dozvedeli,prečo je dôležité umývať si zúbky,precvičili ich správne umývanie a spevom piesne si upevnili čo znamená slovo "zdravie",je to čistota tela, zdravá strava, čisté zúbky a pohyb na čerstvom vzduchu, ktorým sme ukončili super zdravý deň.Samozrejme,že naše deti vedia,že zvíťaziť nad bacilami, môžeme iba vtedy,keď každý deň bude "super" a čo vy pridáte sa k nám?
          • ,,Svet očami deti"- MŠ na Vsetínskej ulici

          • Aj v tomto školskom roku pokračujeme v starostlivosti o naše výtvarné talenty. Odmenou pre nás boli ocenenia, ktoré získali naše deti na výtvarnej prehliadke v Prešove, ktorá bola organizovaná pod záštitou Pedagogickej a sociálnej akadémie, Krajským školským úradom a Ministerstvom školstva. Srdečne gratulujeme: Mertinovej Š. a Dubníčkovej.
          • Mesiac úcty k starším v MŠ na Vsetínskej ulici

          • Matička božia, ty k deťom dvakrát milá, počúvaj čo ti teraz rozpoviem: nechaj nám babku, aby nám dlho žila, babka má pre mňa času koľko chcem.... Kytičkou uvitou z básni, piesni, tancov a vlastnoručne vyrobenými darčekmi naši prípravkari potešili svojich starých rodičov.Nechýbali ani vďačné úsmevy a kde tu i slzy dojatia.
          • Zas je tu jeseň

          • Veru jeseň je krásna, každý rok oblieka prírodu do farebného prekrásneho šatu a každý rok ju v záhradách vítame a to čo nám ponúka zbierame.
            S našimi maličkými bombuľkami z rozprávkovej jesennej záhrady posiatej listami, sme aj túto jeseň, priniesli toho veru neúrekom, listy, gaštany,šípky,trnky,jarabiny, vetvičky z rôznych stromov, šišky rôznych veľkosti, mach,rôzne konáriky, v spolupráci s rodičmi tekvičky, makovičky, slamu. Z toho všetkého naše šikovné rúčky spolu s pani učiteľkou Zuzkou a Marienku, vytvorili krásny les,záhradu, nechýbal tam ani dedko so svojimi pomocníkmi, ktorí ťahali velikánsku repu a to čo nám doň chýbalo, sme si urobili z papiera.
          • Reorganizácia materských škôl

          • Opäť máme zmenu. Od 1. 9. 2009 sa materské školy v meste Stará Ľubovňa rozdelili. Súčasťou školy na Vsetínskej ul. ostali už iba dve triedy na Štúrovej.
            Novou riaditeľkou sa stala Ing. Ivana Kirkov.
    • Kontakty

      • Materská škola
      • Vsetínska: +421 052/4321587, 0911 671 123 0903 645 393 - ŠJ Komenského: +421 052/4369540
      • Vsetínska 36, 064 01 Stará Ľubovňa elokované pracovisko: Komenského 8 Za vodou 14 064 01 Stará Ľubovňa Slovakia
      • 37876597
      • 2021675601
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje