• Citróniky na snehu

          • Deti z citrónikovej triedy si spoločne s deťmi z mandarínkovej triedy postavili snehovýtvory, kĺzali sa zo svahu a upevňovali pekné vzťahy.

          • Zimná športová olympiáda predškolákov

          •  

            Deti z mandarínkovej triedy v MŠ na Vsetínskej ulici celý týždeň sa pripravovali a tešili na deň, kedy budú môcť medzi sebou súťažiť, a tak ukázať kto je najšikovnejší,  najobratnejší a najvytrvalejší. Deň bol krásny, nálada perfektná, deti povzbudzovalo  aj usmievajúce sa slniečko. Okrem niekoľkých disciplín pre deti najzábavnejšia bola disciplína kĺzanie sa na klzákoch z mierneho svahu. A kto bol víťaz v tejto súťaži? No predsa všetky deti. Nikto nebol prvý ani posledný. Nakoniec každé dieťa dostalo diplom, medailu a nechýbala ani malá odmena.

          • ZIMNÁ ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA – triedy- hrozienka a malinky - na ul. Štúrovej

          • Biela zima, sypký sneh aj slniečko sa smialo tiež. Detičky, ockovia, mamičky, všetci sa stretli na zasneženom svahu a pozdravom pozdravili ZIMNÚ ŠPORTOVÚ OLYMPIÁDU. Na saniach, boboch, klzákoch, zavládli smiech a radosť veľká, bola to piatková nádielka. Každý sa snažil aby si medailu zaslúžil. Aj teplým čajíkom sme sa potužili a slávnostne  ZIMNÚ ŠPORTOVÚ OLYMPIÁDU ukončili.

          • Zvieracia športová olympiáda banánikov

          • Svoje pohybové schopnosti si deti banánovej triedy v Materskej škole na ulici Vsetínskej overili v športovej olympiáde. Na šport využili zimnú prírodu v školskej záhrade. Súťažili v piatich športových disciplínach,  za každou disciplínou sa skrývalo lesné zvieratko.  Za ich zvládnutie,  boli odmenení medailou s obrázkom zvieratka. Slniečko sa na nás usmievalo a my sme mali dobrý pocit, že sme niečo urobili pre svoje zdravie.

          • Zima a zvieratka

          • Hovorí sa, že v zime je najlepšie medveďom, lebo spia i keď dnes už to celkom nie je pravda, lebo počasie je vrtošivé a medvedík niekedy ani sám nevie čo má robiť, tak, ako aj my ľudia. Ale jedno je isté, zvieratka ako sú srnka, zajko, veverička, diviak, líška, vlk, trpia v zime na nedostatok potravy. Deti, banánovej triedy, z Materskej školy na ulici Vsetínskej,  svojimi znalosťami dokázali, že by sa ak by mali možnosť, o nich postarali. Ale zato na druhej strane, pravidelne semenami prikrmujú vtáčiky. Aj dnes sme im napiekli moravské koláče plnené slnečnicou, makom a ovsenými vločkami.

          •  

            Prajeme Vám Vianoce krásne a keď sviečka na Nový rok zhasne, 

            nech dobrý pocit Vám v srdci zostane, tiež šťastie a radosť, tá všetkým pristane. 

            kolektív Materskej školy         

        • Veselo s ujom Ľubom
          • Veselo s ujom Ľubom

          • Dnes v našej Materskej škole na ulici Vsetínskej bolo veselo. Predvianočné dopoludnie nám spestril hudobný skladateľ Ľubomír Hreha, ktorého všetci voláme jednoducho, ujo Ľubo. Jeho piesne z CDčiek - Spieva celá škôlka si spieva u nás snáď každé dieťa. Vystúpenie bolo úžasné, potešilo malých aj veľkých. Všetci sme sa na chvíľočku zastavili a odpútali od predvianočného zhonu a stali súčasťou rozprávkového sveta.

          • Hej, hej Vianoce už su zasa tu..........

          • O spríjemnenie najkrajšieho predvianočného odpoludnia pre svojich rodičov sa postarali  deti s hruštičkovej, mandarinkovej a jahôdkovej triedy. Pripravili pre nich darček, v podobe Vianočných piesni, básni, kolied a tancov. Nechýbali ani dojímavé náboženské príbehy o narodení Ježiška. Všetci rodičia sa dokázali zastaviť a prežiť spoločne so svojimi deťmi nádherné odpoludnie. 

          • Radujme sa veseľme sa...

          •                 Deti na Vsetínskej a Štúrovej ulici si v tento predvianočný deň mohli pozrieť bábkové divadlo Babadlo z Prešova , ktoré sa predstavilo s hrou "Radujme sa veseľme sa". Mali sme príležitosť prežiť udalosti o narodení Ježiška až po príchod pastierov a troch kráľov. 

          • Vianočná tržnica

          • Kúpte si kapra, kúpte si vianočné stromčeky, kúpte si vianočné ozdoby, kúpte si prskavky, kúpte si ovocie, zeleninu, kúpte si sladké a voňavé medovníčky. Takto vykrikovali deti banánovej triedy v Materskej škole na ulici Vsetínskej vo vianočnej tržnici na kupujúcich. Snáď každý dospelý, dieťa, pozná vianočnú tržnicu a kupoval si niečo pekné, niečo užitočné, na prípravu vianočných sviatkov.  Ale možnosť kupovať a predávať v nej, si deti vyskúšali, len v materskej škole. Tržnicu si poctivo pripravili z vlastnoručne  zhotovených výrobkov, trvalo im to takmer dva týždne. Slávnostne ju otvorili prestrihnutím pásky, na vianočnom posedení s rodičmi v príjemnej predvianočnej atmosfére, podfarbenej zvukmi vianočných kolied. Na chvíľu sa ocitli v roly manažérov, obchodníkov. Poviem vám, bolo  radosť sledovať ich pri hre.  Príjemné vystupovanie, slušné správanie jeden voči druhému, úcta k zákazníkovi, kreatívnosť obchodníkov, tak to sú len niekoľko etických vlastností, ktoré by im mohol závidieť nejeden reálny obchodník, ale aj zákazník.

             

            Vianočný stôl prestretý, stromček v kráse odetý,

            každý čaká na ten čas, ktorý vráti pokoj, lásku medzi nás.

            Sú slová, ktoré nevyslovíme,

            radosť, ktorú neprecítime a priateľov, na ktorých nezabudneme.

            KRÁSNE VIANOCE

        • Medovníčky ako od babičky
          • Medovníčky ako od babičky

          • Vianoce už klopú na dvere,  deti s pani učiteľkami a svojimi rodičmi v materskej škole na ulici Vsetínskej s ich prípravou to poriadne roztočili. Ešte včera sme na Luciu vymetali zlých duchov,  púšťali  lampióny plné krásnych želaní a dnes sa šírila po celej materskej škôlke, vôňa škorice, vanilky, medu, orechov. Áno, správne, uhádli ste, máte plný počet bodov, piekli a zdobili  sme medovníčky. Všade vôkol zneli melódie vianočných kolied, vôňa bylinkového čaju, na vianočných stromčekoch svietili sviečky, na adventnom venci horeli tri sviece a v družnej debate z pod šikovných rúk vychádzali tie najkrajšie medovníčky. Keď hovorím že najkrajšie, veru je to pravda, keby ste dnes u nás boli určite aj vám by sa páčili. 

        • Od Lucie do Vianoc
          • Od Lucie do Vianoc

          • Dnes je Lucie, jej meno sa spája s pojmom bosorka a vyháňanie zlých duchov. Podľa dávnych legiend sa v noci 13 stretávali všetky strigy. Aj my sme sa dnes poobede stretli v Materskej škole na ulici Vsetínskej, no nemyslíte si že sme mali nejaký strigôňsky večierok, my sme sa stretli, rodičia a deti, aby sme si pripomenuli zvyky, ktoré ľudia vykonávali v tento sviatok. Dievčatá v bielych plachtách s prútenými metličkami a chlapci s krikom, vreskotom a rinčaním s reťazou, povymetali všetky kúty  v materskej škole a vyháňali všetkých zlých duchov. Tak sme si spoločne pochutili na  cesnaku, ktorý nás tiež, podľa dávnych zvykov, mal ochrániť proti nečistým silám. Vonku nádherne snežilo, fúkala meluzína, mrázik štípal, ale nám to vôbec nezabránilo v tom, aby sme na záver aktivity, púštali lampióny so želaniami zdravia, šťastia a lásky pre všetkých.

          • Zúbky biele ako perličky

          • Krásny úsmev je ozdobou každej tváričky. Dokonalá je vtedy, keď z úsmievavých pier vykukujú biele zúbky, ako perličky. Deti  banánovej a mandarinkovej triedy z Materskej školy na ulici Vsetínskej boli pri stomatologičke Mudr. Pješčakovej  na lekársku prehliadku svojich zúbkov. Okrem toho, že im prezrela zúbky,  ktoré im veľmi pochválila, lebo len sem tam objavila malý kazíček, názorne im predviedla , načo slúžia všetky prístroje v ordinácii a ako s nimi ošetrujú zúbky.  Deťom sa všetko veľmi páčilo a veru nikto nemal strach si  sadnúť  do zubárského kresla.

          • Predvianočná nálada

          • Deti z triedy - hrozienka na ul. Štúrovej boli zvedavé ako vyzerá naše mesto vo vianočnom šate. Potešili sme svoje očká krásnou výstavou " Rozprávkové vianoce" v provinčnom dome, zastavili sme sa pri stánkoch s vianočnými ozdobami, vôňa perníkov, nám šteklila nošteky a pod veľkým vianočným stromčekom sme si zaspievali koledu. S vyštipanými líčkami sme sa vrátili do MŠ. Len nech už sú vianoce!

          • Pečenie medovníčkov

          • Zvonček zvoní bim, bam, bom, medovníkmi vonia dom. Zvončeky, stromčeky, rybičky, hviezdičky, to všetko  sú - medovníčky. Upiekli sme ich my deti z MŠ na ul. Štúrovej, triedy - malinky, hrozienka. Zahrali sme sa na skutočných pekárov a z cesta sme vytvorili plné pekáče krásnych , voňavých medovníkov. A či chutia? To nám povedia mamičky, keď k nám zavítajú na vianočnú besiedku do MŠ.

          • My sme malí pekári, všetko sa nám podarí...

          • Spievali si deti z MŠ na ul. Štúrovej, triedy - malinky a hrozienka po návšteve pekárne. Veď aj ony sa čochvíľa zahrajú na skutočných pekárov, pri pečení vianočných medovníčkov. A aby sa im práca darila museli sa to naučiť. A kde sa najlepšie naučiť piecť? Samozrejme v pekárni. Tam videli, ako tety pekárky cesto zamiesili a pred ich očkami na sladké buchtičky, rožky, chlebík a vianočku premenili. Chutné boli, verte, veď nás aj pohostili. ĎAKUJEME

          • Vitaj, vitaj Mikuláš

          • Vitaj, vitaj Mikuláš, čo dobrého pre nás máš?

            Zvedaví ovocníčkovia z Materskej školy na ulici Vsetínskej, s rozžiarenými očkami už od rána vyčkávali Mikuláša. Vyzerali oknom, kedy zastanú jeho sane, veď snehu nám napadlo neúrekom. Predstavte si on prišiel, nevieme ako, ale zrazu sa zjavil vo dverách s celou svojou družinou, medzi ktorou okrem anjelikov bola aj nezbedná čertica. Deti sa jej veru nezľakli, vlastne ju ani nevnímali, pýtate sa prečo? Lebo Mikuláš priniesol plné vrece darčekov, na ktoré boli stráááááááášne  zvedavé.Poďakovali za nich pesničkou, básničkou , vytancovali celú mikulášsku družinu, až sa všetkým v hlave točilo. Ďakujeme Mikuláš.

          • Mikuláš

          •     Včera bol náš VEĽKÝ DEŇ, splnil sa nám veľký sen. Včera k nám zavital MIKULÁŠ. A keby len MIkuláš, ale aj čertík a anjelik. Všetky       dobré detičky dostali pekné balíčky. A že si ich zaslúžili, aj ony Mikuláša veselými pesničkami a básničkami potešili

               Ďakujeme Ti Mikuláš, deti z materskej školy na ul.Štúrovej, triedy - malinky a hrozienka.

    • Kontakty

      • Materská škola
      • Vsetínska: +421 052/4321587, 0911 671 123 0903 645 393 - ŠJ Komenského: +421 052/4369540
      • Vsetínska 36, 064 01 Stará Ľubovňa elokované pracovisko: Komenského 8 Za vodou 14 064 01 Stará Ľubovňa Slovakia
      • 37876597
      • 2021675601
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje